top of page
IMG_2205.jpg
Zelfbouwkits
elektriciteit

De keuze aan onderdelen voor je elektrisch systeem lijkt eindeloos, wat heb je nu echt nodig? Ook de dimensionering en het ontwerpen van je elektrische installatie kan een uitdaging zijn. Welke batterij heb je nodig voor jouw systeem? Hoeveel stroom zal je echt verbruiken met jouw levensstijl? En wanneer je er dan eindelijk uit bent moet je ook nog veel tijd spenderen aan het selecteren van alle componenten die je nodig hebt.


Dat is gelukkig allemaal verleden tijd... Bij Routegoesting kan je terecht voor een zelfbouwpakket op maat van jouw bus of een standaard zelfbouwkit. Je haalt jouw zelfbouwkit bij ons op in het atelier kan alles eenvoudig zelf installeren met de heldere handleiding en toolbox die wij voorzien. Na jouw installatie kan je bij ons ook terecht voor een gratis check-up waarbij we jouw systeem nog eens controleren. Daarna ben jij helemaal klaar voor al jouw off-grid avonturen!

 

Opgelet, voor het zelfbouwpakket is wel enige technische handigheid en kennis nodig. Heb je totaal geen ervaring met elektriciteit, dan kan je overwegen om onze workshops te volgen.Onze standaard zelfbouwkits

Onze standaard zelfbouwkits zijn ideaal als je snel aan de slag wil gaan en er zeker van wil zijn dat jouw volledige systeem kwalitatief is en tot in de puntjes klopt. We hebben twee kits ontwikkeld, gebaseerd op onze ervaringen en de vele zelfbouwers die we al mochten helpen.

 

Kies voor onze 'Basic Adventurer' kit wanneer je een eenvoudig systeem wil dat zorgt voor basis comfort op al jouw reizen en uitstapjes. Dit systeem is ideaal wanneer je gewoon je laptop en gsm wil opladen en basic verbuikers (zoals verlichting, ventilator, koelkast en standverwarming) van stroom wil voorzien.

 

Wil je langer off-grid staan en heb je een uitgebreider elektrisch systeem nodig? Dan is de 'Easy Explorer' kit perfect voor jou. Naast de gewone verbruikers kan je hier ook wat zwaardere vermogens mee voeden zoals een elektrische boiler of een kleine koffiezet. 


Kan je niet wachten om met jouw elektrisch systeem te installeren? Bestel de kit die het best bij jou past en kom hem een week later ophalen in ons atelier, samen met een heldere handleiding en handige toolbox. Nadat je alles hebt geïnstalleerd kan je bij ons ook terecht voor een gratis check-up waarbij we alles nog eens controleren. Daarna ben jij klaar voor al jouw off-grid avonturen!

Ben je niet zeker welke standaard zelfbouwkit bij jou past of heb je nog vragen?
Zelfbouwpakket op maat
Standaard zelfbouwkit


Een zelfbouwpakket op maat

Wij doen de berekeningen, jij doet de uitvoer. We ontwerpen een elektrisch systeem op basis van wat jij nodig hebt en stellen voor jou een pakket samen met kwalitatieve en duurzame toestellen (van Victron Energy) en alle toebehoren. Met het systeem dat wij voor jou ontwerpen ben je zeker dat je bus klaar is voor al jouw off-grid avonturen. Met de elektrische installatie die wij voor jou ontwerpen kan je gerust zijn: dankzij de beveiligingen in het systeem kom je nooit in de problemen.

Trouwens, is je budget beperkt, dan kan je starten met een basisinstallatie. We ontwerpen je systeem dan zodanig dat je het later eenvoudig kan uitbreiden met extra opties zoals zonnepanelen of een extra leefbatterij, handig toch? 

 

Jij wil een zelfbouwpakket voor jouw elektrisch systeem, zalig! Hoe gaan we te werk?

Check-in & offerte

 

Voor het check-in gesprek vul je onze vragenlijst in. Aan de hand van jouw antwoorden en ons gesprek kunnen wij een eerste richtprijs geven.​ Wil je met ons verder werken, dan maken we een officiële offerte

Installatie

Na 3 weken kom je jouw zelfbouwpakket en toolbox ophalen. Thuis kan je met behulp van de duidelijke handleiding je elektrisch systeem installeren in jouw busje.

Ontwerp & voorbereiding

Na jouw betaling, ontwerpen we jouw elektrisch systeem en schrijven de volledige handleiding uit. Daarnaast bestellen en verzamelen we ook alle componenten die nodig zijn voor jouw elektrisch installatie.

Check-up

Voor je jouw systeem in gebruik neemt kan je, vrijblijvend, de installatie nog eens door ons laten controleren. Alles in orde? Dan ben je klaar voor al jouw off-grid avonturen!


Kan je niet wachten om met een zelfbouwpakket op maat aan de slag te gaan?

Veel gestelde vragen
 
Wat is de levertijd van mijn zelfbouwkit?

Ga je voor een zelfbouwpakket op maat, reken dan 2 tot 3 weken tussen het tekenen van de offerte en het ophalen van jouw pakket. In die tijd ontwerpen wij jouw systeem, stellen wij jouw pakket samen en schrijven wij jouw handleiding.

Ga je voor een standaard zelfbouwkit, dan kan je jouw kit al nog 1 week ophalen.

Heb ik garantie op mijn zelfbouwkit?

Absoluut, je hebt hebt recht op de wettelijke 2 jaar garantie. Dit geldt voor alle toestellen in jouw kit.

Wat staat er allemaal in de handleiding van een zelfbouwpakket elektriciteit?

In de handleiding van een zelfbouwpakket kan je het technische plan van jouw elektrisch systeem vinden. Er staat ook grondig in beschreven welke aansluitingen je moet maken en waar elk onderdeel in je busje moet komen. Je krijgt ook een handige lijst van alle gereedschap die je zal nodig hebben om de installatie van het zelfbouwpakket tot een goed einde te brengen.

Hoeveel kost een zelfbouwpakket elektriciteit?

De prijs van jouw zelfbouwpakket is heel sterk afhankelijk van het type systeem dat jij nodig: met of zonder zonnepanelen, welke capaciteit je leefbatterij moet hebben, ... Voor een mooi basissysteem met 12V- en 220V-verdeling mag je rekenen op ongeveer 3400 euro (incl. btw). Dit is natuurlijk enkel voor het elektrisch systeem, elektrische verbruikers zoals een koelkast, verlichting, ... zitten hier nog niet in. De prijzen van onze standaardkits kan je in onze webshop bekijken. Wil je een pakket op maat dan krijg je een richtprijs na jouw check-in.

Kan ik bij jullie ook elektrische toestellen kopen voor in mijn bus?

Dat kan zeker. Bij het bespreken van jou elektrisch systeem kan je ons laten weten welke toestellen ja wil, van koelkast tot LED spotjes. die zetten wij dan samen met jouw pakket klaar.

Kan ik het elektrische systeem door jullie laten installeren?

Absoluut. Naast volledige ombouw en de zelfbouwpakketten voeren wij ook kleine, technische projecten uit. Installatie van een elektrisch systeem is één van de opties. Hier lees je er alles over.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

bottom of page