top of page
IMG_2205.jpg
Een zelfbouwkit elektriciteit op maat van jouw bus

De keuze aan onderdelen voor je elektrisch systeem lijkt eindeloos en vaak weet je niet meer wat nu de beste keuze is. Wat heb je nu echt nodig? Ook de dimensionering en het ontwerpen van je elektrische installatie kan een uitdaging zijn. Welke batterij heb je nodig voor jouw systeem? Hoeveel stroom zal je echt verbruiken met jouw levensstijl? En wanneer je er dan eindelijk uit bent moet je ook nog veel tijd spenderen aan het verzamelen van alle componenten die je nodig hebt.


Dit is gelukkig allemaal verleden tijd. Bij Routegoesting kan je terecht voor een zelfbouwpakket op maat van jouw bus. We ontwerpen een elektrisch systeem op basis van wat jij nodig hebt en stellen voor jou een pakket samen met kwalitatieve en duurzame toestellen (van Victron Energy) en alle toebehoren. Met het systeem dat wij voor jou ontwerpen ben je zeker dat je bus klaar is voor al die off-grid avonturen. Met de elektrische installatie die wij voor jou ontwerpen kan je gerust zijn: dankzij de beveiligingen in het systeem kom je nooit in de problemen. En om het helemaal next-level te maken: je kan alles eenvoudig opvolgen via de app.

Is je budget beperkt, dan kan je starten met een basisinstallatie. Die kan je later dan eenvoudig uitbreiden met de extra opties die we aanbieden, zoals zonnecellen. Handig toch?

 

Wanneer jouw pakket is samengesteld (inclusief handleiding) kan jij het komen ophalen en gewoon zelf aan de slag gaan. Opgelet, voor het zelfbouwpakket is wel enige technische voorkennis nodig. Heb je totaal geen ervaring met elektriciteit, dan kan je overwegen om een workshop te volgen.

Kan je niet wachten om met een zelfbouwpakket op maat aan de slag te gaan?

Samenwerken met Routegoesting

Jij wil een zelfbouwpakket voor jouw elektrisch systeem, zalig! Hoe gaan we te werk?

30.png
Check-in & offerte

Voor het check-in gesprek vul je onze vragenlijst in. Aan de hand van jouw antwoorden en ons gesprek kunnen wij een eerste richtprijs geven.​ Wil je met ons verder werken, dan maken we een offerte. Wanneer deze ondertekend is en het voorschot is betaald, ontwikkelen we jouw pakket.

29.png
DIY installatie

Op het afgesproken moment kom je jouw zelfbouwpakket ophalen. Thuis kan je met behulp van de handleiding het elektrisch systeem installeren in jouw busje.

27.png
Ontwerp & voorbereiding

We maken het ontwerp van jouw elektrisch systeem en schrijven de volledige handleiding uit. Daarnaast bestellen en verzamelen we ook alle componenten die nodig zijn voor jouw elektrisch installatie.

28.png
Check-up

Voor je jouw systeem in gebruik neemt kan je, vrijblijvend, de installatie nog eens door ons laten controleren. Alles in orde? Dan ben je klaar voor al jouw off-grid avonturen!

Kan je niet wachten om jouw zelfbouwpakket te laten ontwerpen?
Welke opties kan ik kiezen?
26.png

Basis

 

Een goede basis is noodzakelijk. Bij elk zelfbouwpakket voorzien wij een leefbatterij die past bij jouw noden, 12 V verdeling en de aansluiting op de alternator van jouw bus.

25.png

Optie 1 - 220 V

 

Wil je ook de mogelijkheid om stopcontacten te installeren in je kampeerbus? Dan kan je deze optie toevoegen aan je pakket. 

22.png

Optie 2 - Zonnecellen

 

Je busje klimaat neutraler en volledig off-grid maken? Dat kan met deze optie. Wij voorzien de zonnecellen (inclusief montagemateriaal) en alles voor de aansluiting op jouw basisinstallatie.

23.png

Optie 3 - Walstroom

 

Je elektrisch systeem voeden via 220 V met de stroom die op de camping voorzien wordt? Dat kan wanneer je deze optie toevoegt aan je basisinstallatie.

Veel gestelde vragen
Wat is de levertijd van mijn zelfbouwpakket elektriciteit?

Tussen het tekenen van de offerte en het ophalen van je pakket zitten ongeveer 3 weken. In die tijd ontwerpen wij jouw systeem, stellen wij jouw pakket samen en schrijven wij jouw handleiding.

Heb ik garantie op het zelfbouwpakket?

Absoluut, je hebt hebt recht op de wettelijke 2 jaar garantie. Dit geldt voor alle componenten die in het pakket zitten.

Wat staat er allemaal in de handleiding van een zelfbouwpakket elektriciteit?

In de handleiding van een zelfbouwpakket kan je het technische plan van jouw elektrisch systeem vinden. Er staat ook grondig in beschreven welke aansluitingen je moet maken en waar elk onderdeel in je busje moet komen. Je krijgt ook een handige lijst van alle gereedschap die je zal nodig hebben om de installatie van het zelfbouwpakket tot een goed einde te brengen.

Hoeveel kost een zelfbouwpakket elektriciteit?

De prijs van jouw zelfbouwpakket is heel sterk afhankelijk van het type systeem dat jij nodig: met of zonder zonnepanelen, welke capaciteit je leefbatterij moet hebben, ... Voor een mooi basissysteem met 12V- en 220V-verdeling mag je rekenen op ongeveer 3400 euro (incl. btw). Dit is natuurlijk enkel voor het elektrisch systeem, elektrische verbruikers zoals een koelkast, verlichting, ... zitten hier nog niet in.

Kan ik bij jullie ook elektrische toestellen kopen voor in mijn bus?

Dat kan zeker. Bij het bespreken van jou elektrisch systeem kan je ons laten weten welke toestellen ja wil, van koelkast tot LED spotjes. die zetten wij dan samen met jouw pakket klaar.

Kan ik het elektrische systeem door jullie laten installeren?

Absoluut. Naast volledige ombouw en de zelfbouwpakketten voeren wij ook kleine, technische projecten uit. Installatie van het elektrisch systeem is één van de opties. Hier lees je er alles over.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op en we helpen je met veel plezier verder!

bottom of page