top of page
P & AS 1.jpg

Workshops
Camperfactory

Wanneer je nog alles moet leren over het ombouwen van je eigen busje is de overload aan (tegenstrijdige) informatie die online staat vaak overweldigend. Wil je zonder stress zelf je ombouw uitvoeren, dan is Camperfactory dé oplossing voor jou! Wij verzamelden al onze kennis en ervaring in 6 modules die alle aspecten van camperbouw behandelen.

 

Je komt terecht in een kleine groep gelijkgestemde zielen, waardoor je zeker bent van persoonlijke begeleiding. De experts van Woodfactory en wijzelf staan te popelen om al onze kennis op jou los te laten. Bewust geen online cursus, want de praktische aspecten kan je enkel leren door ze in real life in te oefenen. De lessen houtbewerking gaan door in het atelier van Woodfactory in Gent waar je gebruik kan maken van de machines in het co-working atelier. De andere lessen vinden plaats in het atelier van Routegoesting in Zomergem waar je wekelijks ondergedompeld wordt in de wereld van de vanconversions

 

Na onze workshops ga jij naar huis met de kennis en skills om zelf jouw droomcamper te bouwen. Volgende zomer road trippen door Europa met je eigen kampeerbusje? Yes you can!

De reeksen in het voorjaar (januari - maart) van 2024 zijn volledig volzet.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe reeksen? Schrijf je in op onze wachtlijst.

Module 1


Ontwerp & wetgeving

 

Waar let je op bij de aankoop van je bus? Hoe kies je de beste indeling voor jouw bus? Hoe zit dat nu met COP en homologatie? Aan welke voorwaarden moet je bus voldoen om een camper te mogen worden? Op al deze vragen krijg je in de eerste module een antwoord.  Na deze module heb jij een handige checklist op zak die de aankoop van je bus gemakkelijker maakt. Je maakt kennis met een hele waaier aan mogelijke ontwerpen voor het interieur van je kampeerbus en krijgt begeleiding bij het maken van de beste indeling voor jouw bus. En niet onbelangrijk: in deze module leer je ook alles over de wetgeving rond campers en het ombouwen van voertuigen zodat je hoge kosten en problemen met de keuring kan vermijden.

 

Module 2


Isolatie, ventilatie & wanden

 

In deze module starten we met de basis van een gezond leefklimaat in je camper: isolatie, ventilatie en verwarming. We bekijken de mogelijkheden op vlak van akoestische en thermische isolatie en hoe je die correct moet installeren. Vervolgens leer je alles over het voorzien van de nodige ventilatie: dakramen, ventilatoren, extra ramen en verluchtingsroosters, al deze opties komen aan bod.  Daarna duiken we in de opbouw van de wanden, vloer en plafond. Hoe bouw je het skelet van je busje? Welke voorbereidingen moet je treffen voor het installeren van je meubels? Hoe kan je je vloer, plafond en wanden afwerken? Op al deze vragen krijg je in deze module een antwoord.

 

Module 3


Elektrisch systeem

 

Deze module focust op het kloppend hart van je kampeerbus: het elektrisch systeem. In een korte inleidende les leer je de basisprincipes van elektriciteit in een camper. Je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn: types batterijen, 12V systeem, 220V systeem, zonnepanelen, walstroom, … Daarna begeleiden we jou bij het ontwerp van jouw elektrisch systeem op maat. Je leert hoe je jouw stroomverbruik moet berekenen, welke batterij je nodig hebt, welke kabels je zal moeten gebruiken, … Vervolgens teken je jouw elektrisch schema uit en leer je ook hoe je alles correct moet installeren. We geven je al onze tips & tricks mee zodat je onmiddellijk het juiste materiaal kan kopen en geen onnodige kosten doet. Na de 2 lessen in deze module heb je ook de mogelijkheid om al het materiaal dat je nodig hebt voor jouw elektrische systeem aan te kopen in een voordelig pakket.

 

Module 4


Sanitair & verwarming

 

Wil je met je camper koudere oorden opzoeken of ook in de herfst en winter op road trip gaan? Dan is een verwarming geen overbodige luxe. In deze module leer je welke mogelijkheden er zijn om je camper te verwarmen en waar je op moet letten bij de installatie.  Ook een sanitaire installatie is vaak geen overbodige luxe wanneer je wil rondreizen met je camper. Van een eenvoudig systeem met enkel een kraantje en koud water tot een complex systeem met een douche en warm water, het komt allemaal aan bod in deze module.

 

Module 5


Houtbewerking

 

We starten deze module met een kort theoretisch gedeelte waarin je leert welke materialen je kan gebruiken in je camper rekening houdend met het gewicht en een vlot onderhoud en welke invloed ze hebben op de sfeer in je camper. Na de intro is het tijd voor de praktijk. Je leert hoe je een houtlijst maakt, een zaagplan, en hoe je jouw vast meubilair kan opbouwen. We leren hoe je de onderdelen op een professionele manier kan voorbereiden en kan verbinden met elkaar. Na de nodige uitleg is het tijd om aan de slag te gaan in het atelier van Woodfactory. Je leert de houtbewerkingsmachines kennen en weet na deze 3 lessen houtbewerking hoe je efficiënt en professioneel jouw meubels kan maken.

 

Module 6


Afwerking & extra's

 

De afwerking van jouw bus kan echt het verschil maken! In deze module maken we van jouw camper een gezellig huis op wielen. Je leert welke afwerkingstechnieken je kan toepassen om jouw interieur next-level te maken en we geven je heel wat inspiratie mee. We bespreken de mogelijkheden op vlak van textiel, kussens en matrassen, maar ook de afwerking van de ramen en deuropeningen. Maar je leeft natuurlijk niet enkel in je bus. In deze module besteden we ook aandacht aan het ‘buitenleven’. Het plaatsen van een dakterras of installeren van een luifel komt hierbij bijvoorbeeld aan bod.


Wat zeggen onze cursisten?
 

 

Zonder Camperfactory waren we waarschijnlijk nog jaren blijven dromen van een bus, maar dankzij de cursus hebben we eindelijk de stap durven zetten om een bus te kopen en aan de ombouw te beginnen. Camperfactory is een investering die zich op termijn dubbel en dik terug betaalt dankzij de correcte info, het persoonlijk advies en de insider tips! We hebben zoveel bijgeleerd en de lessen waren ook gewoon super gezellig!

Niels & Stefanie

 

Ik durfde eigenlijk niet aan een eigen camper beginnen door het gebrek aan kennis. Maar dankzij de cursus heb ik superveel kennis opgedaan en eindelijk de stap gezet om een bus te kopen en te beginnen ombouwen. Camperfactory is een investering, maar alleen al door het vermijden van fouten, het persoonlijk advies en de tips tijdens de live lessen en het goedkoop aankopen van kwalitatieve materialen via Routegoesting bespaar je enorm veel geld.

Brecht

 

Ik had al lang plannen om een eigen camper te bouwen, maar was onzeker over de praktische aanpak en ik zag door de bomen het bos niet meer. De cursus heeft mijn verwachtingen meer dan ingelost. We kregen ongelofelijk veel concrete info en het cursusmateriaal is top. Het heeft me de zelfzekerheid gegeven om zelf aan de slag te gaan.

Pierrick

 

In camperfactory wordt alle info concreet gebundeld waardoor je eindeloos opzoekwerk en fouten kan vermijden. Vooral de eerste module over wetgeving en homologeren in België kan je veel miserie achteraf besparen. Ook het feit dat je weet bij welke leveranciers je terecht kan voor de juiste materialen aan de beste prijs is heel mooi meegenomen. De grote meerwaarde voor mij is het persoonlijk contact en de mogelijkheid tot vragen stellen tijdens de live lessen.

Kevin

 

 

Camperfactory is een investering die je snel hebt terugverdiendJe bespaart jezelf uren opzoekwerk, je vermijdt dure fouten en dankzij de vele voordelen heb jij je investering snel terugverdiend.

De voordelen nog eens op een rij?

  • Een uitgebreide online cursus als naslagwerk waartoe je levenslang toegang hebt (en je krijgt ook alle updates!).

  • 9 live lessen met theorie, demo's en praktijk.

  • Je komt terecht in een kleine groep gelijkgestemden.

  • Via de online community en tijdens de lessen kan je al je vragen stellen en advies krijgen van ons.

  • Je krijgt de kans om voordelig materialen aan te kopen.

  • Cursisten krijgen bij Routegoesting voorrang bij COP werk en krijgen 10% korting!

  • Gratis gebruik van de Camperfactory Toolbox om je eigen elektrisch systeem te installeren.

  • Mogelijkheid om voordelig een 3 maanden abonnement te nemen bij onze partner Woodfactory, zo maak je de meubeltjes voor je bus met professionele houtbewerkingsmachines.

 

Klaar om in dit avontuur te stappen en eindelijk jouw droombus te bouwen? Jouw investering voor Camperfactory is 1.390 €. Wil je als koppel alle lessen samen volgen? Superleuk! Dat kan voor een supplement van €250 voor de extra persoon.

Kriebelt het om deel te nemen?

Onze reeksen dit voorjaar zijn volledig volzet. Schrijf je hieronder in op onze wachtlijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe reeksen.

bottom of page