top of page
IMG_5354-2.jpg

Hugo

Simon & Marjan droomden ervan om hun outdoor levensstijl compleet te maken door hun appartement in te ruilen voor een busje. Minimalistischer leven en ultieme vrijheid was hun doel. De bouw van hun droombus lieten ze graag aan ons over.

De rode draad doorheen het design van bus Hugo is de optimalisatie van elke centimeter zodat het een bus is waarin dit avontuurlijke koppel comfortabel kan wonen, werken en reizen. Dit realiseerden we door een concept uit te werken waarbij overdag de grote zithoek de eyecatcher van de ruimte is. Deze zithoek kan op zijn beurt omgetoverd worden tot een eet- of werkplek. 'S Avonds kan het semi-vaste bed uitgeschoven worden over de zithoek heen en ontstaat een volwaardig tweepersoonsbed van140 cm op190 cm.

Een afgesloten toilet was een must voor Simon & Marjan. We werkten deze toiletruimte uit tot een diamantvormige doucheruimte, zo werd het ruimtelijke gevoel behouden. Ook in de rest van de bus wilden we veel ruimte creëren. De keuken is voorzien van een grote spoelbak, 3-pits gasvuur en ruime koelkast. Een extra uitklaptafeltje maakt het werkblad van de keuken in een vingerknip nog groter. Ook aan opbergplek is er in Hugo geen gebrek: overhead kastjes, veel schuiven, bergruimte onder de zitbank en een grote garage. In de garage zitten ook alle technieken netjes weggewerkt, want dit huis op wielen heeft een uitgebreid elektrisch systeem, verwarming, een gasinstallatie en uitgebreide sanitaire installatie

Hugo kreeg een lichte en warme look dankzij het gebruik van barnwood, de lichte wanden, saliegroene meubeltjes, gouden en witte accenten. De wandtegeltjes, een verborgen boekenkastje, een cd-rekje en de vintage cd-speler geven deze bus ongelofelijk veel persoonlijkheid.


Onze happy campers aan het woord
 

 

We maakten kennis met Pieter & Anne-Sophie tijdens een intakegesprek en voelden meteen een klik. Een moodboard en enkele versies van de offerte later stelden zij ons een ontwerp voor dat naadloos aansloot bij onze visie. Tijdens de ombouwfase kregen we regelmatig updates via Whatsapp.

 

Ze leverden uiteindelijk het busje van onze dromen op, binnen de afgesproken termijn en het afgesproken budget. We ontdekken nog steeds in elke hoekje van de bus hoe ze rekening hielden met efficiëntie in combinatie met de juiste 'look & feel'.

 

Routegoesting in 3 woorden? Kwaliteit, authenticiteit en schoonheid. Het aangenaam gezelschap van Pieter en Anne-Sophie krijg je er gewoon gratis bij.

Simon & Marjan

 

Klaar om ook het avontuur aan te gaan?


De specificaties van Hugo
 

  • Volkswagen Crafter, L4H2

  • Tweedehands aangekocht.

bottom of page