top of page
IMG_7973-2.jpg
Ombouw
op maat

Onze planning voor 2024 is volzet, wij doen daarom geen kennismakingsgesprekken meer tot juli 2024!

 

Je droomt van je eigen kampeerbusje, dé ultieme reisvrijheid. Je wil geen koele fabriekscamper met een claustrofobisch interieur, maar een unieke bus met persoonlijkheid die helemaal past bij wat jij nodig hebt. Zelf een busje ombouwen is voor jou geen optie, je hebt er de tijd of technische kennis niet voor. Of je nu een creatieve, digitale nomade bent of een avontuurlijk gezin dat Europa willen rondreizen, met Routegoesting maken wij jouw droombus werkelijkheid.

Wij maken steeds een ontwerp op maat, zodat je busje helemaal volgens jouw wensen wordt gebouwd. Een Routegoesting ontwerp is praktisch, functioneel en de ruimte wordt zo optimaal mogelijk benut. Ook aan de technieken besteden we veel aandacht. We streven naar busjes die off-grid reizen tot een plezier maken en kiezen daarom voor betrouwbare systemen en technieken waar je op kan rekenen.

 

Het esthetische aspect van een ombouw is voor ons ook cruciaal. Een stealth mode bus is bij ons de standaard. Geen opvallende camper, maar een subtiel uiterlijk, waarbij je zowel in een stad als in de natuur onbezorgd kan reizen. Ook de binnenkant van jouw kampeerbus maken we wondermooi. Routegoesting-busjes hebben steeds een warm, gezellig interieur met veel persoonlijkheid en unieke elementen. 

 

Bij de ombouw kiezen we zo veel mogelijk voor natuurlijke materialen en de meest ecologische en kwalitatieve opties binnen jouw budget, want duurzaamheid en kwaliteit zijn voor ons essentieel.

Kan je niet wachten om je droombusje werkelijkheid te laten worden?Samenwerken met Routegoesting

 

Van lege bus tot de campervan van je dromen. Hoe verloopt een volledige ombouw bij ons?

Kennismaking & offerte

Tijdens het vrijblijvend kennismakingsgesprek willen we alles te weten komen over je droombusje. Wat is jouw budget? Welke indeling, materialen, toestellen,... wil je? Welke type reizen zal je maken? ​Zijn we een goede match en werk je graag met ons verder, dan maken we een offerte. Eens de offerte goedgekeurd en ondertekend is, dan betaal je een eerste voorschot en zetten we jouw project op de planning

Ontwerp & voorbereiding

 

Wij maken met jullie input een eerste 3D-ontwerp en voorzien een moodboard voor het interieur. Na een aantal feedbackrondes staat jouw ontwerp op punt. Vervolgens werken we alle technische tekeningen en schema's uit. We doen ook alle voorbereidingen voor de ombouw, zoals het bestellen van alle toestellen en materialen.

Ombouw

Op het geplande moment rij je met je bus tot bij ons en starten we met de ombouw.​ We houden je wekelijks op de hoogte via WhatsApp en je komt ook meerdere keren langs in ons atelier. Op die manier kan je de ombouw van je bus van dichtbij mee volgen. Soms moeten er nog kleine aanpassingen aan het ontwerp gemaakt worden tijdens de ombouw, maar dit is natuurlijk in overleg met jou.

Oplevering

 

De dag van de oplevering is aangebroken! Je krijgt natuurlijk eerst een rondleiding in je kampeerbusje. Samen bekijken we elk hoekje en kantje van je bus en overlopen we alle technische aspecten. Ben je helemaal tevreden met elk detail van je droombusje, dan klinken we op het begin jouw ultieme reisvrijheid!


Klaar om jouw avontuur te starten?

Onze happy campers

 

De fonkel in de ogen van onze klanten wanneer ze hun afgewerkte bus voor het eerst zien, dat is waar we het voor doen.

Lees hier de lieve woorden van onze happy campers.

 

We zijn zo blij dat we Routegoesting zijn tegengekomen in onze zoektocht naar een camperbouwer! 


Het resultaat is beter dan we hadden kunnen dromen. De afwerking is subliem, de technische keuring verliep vlekkeloos en we kunnen zelfs rekenen op een 'dienst-na-ombouw' met een check-up na de eerste maanden. Fantastisch. De communicatie verliep altijd vlot. Het project werd goed opgevolgd en we wisten ten allen tijden waar we stonden.

Kortom: deze twee vanlovers weten waarmee ze bezig zijn. Bij hen ben je samen met je bus in méér dan goeie handen.

Dorien & Pieter

 

Na ons intakegesprek met Pieter & Anne-Sophie voelden we meteen de klik.

 

Ze maakten een ontwerp dat naadloos aansloot bij onze visie. Tijdens de ombouwfase kregen we regelmatig updates via WhatsApp en we werden geconsulteerd om belangrijke knopen door te hakken. Pieter en Anne-Sophie leverden uiteindelijk het busje van onze dromen op. En dat binnen de afgesproken termijn en het afgesproken budget.

 

Routegoesting in 3 woorden? Kwaliteit, authenticiteit en schoonheid.

Simon & Marjan

 

We maakten ondertussen al heel wat droombusjes werkelijkheid.


Veel gestelde vragen
 
Waar kan ik afgewerkte projecten van jullie bekijken?

We delen onze lopende projecten via Instagram. Neem daar zeker een kijkje om je te laten inspireren. Afgewerkte projecten delen we via deze pagina, maar ook op Instagram en Facebook.

Hoeveel zal de volledige ombouw van mijn busje kosten?

Bij een volledige ombouw werken we steeds volledig op maat van de klant. De kostprijs zal dus voor een groot stuk afhangen van jouw wensen en materiaalkeuzes. Voor de volledige ombouw van een grote bus (VW Crafter, Mercedes Sprinter, Ford Transit, Renault Master, Fiat Ducato, ...) met alles erop en eraan mag je rekenen op een kostprijs van minimum €35.000 (incl. btw). Wat mag je voor deze prijs verwachten? Isolatie en wandbekleding, een dakraam en ventilator, een keuken en koelkast, een sanitaire installatie, buitendouche, een elektrisch systeem met zonnepaneel, verwarming, een composttoilet en alle meubeltjes, zoals het bed, de zitbank en (overhead)kastjes. De ombouw van een medium busje (VW Transporter, Mercedes Vito, Ford Transit Custom, Renault Trafic, Fiat Talento, ...) kan al vanaf €15.000 (incl. btw). Voor deze prijs voorzien wij isolatie en wandbekleding, een ventilator of dakraam, een eenvoudige uitschuifbare keukenblok met mobiel gasvuur en basic watervoorziening, een kleine koelkast, een basic elektrisch systeem, kastjes en een bed-zitbank-combo. Boek gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek, hierna kunnen wij je een goede richtprijs geven.

Hoe lang duurt een volledige ombouw?

Een groot busje (model VW Crafter, Fiat Ducato, Mercedes Sprinter, ...) dat we volledig moeten ombouwen met alles erop en eraan zal gemiddeld 3 maanden bij ons verblijven. Aan een kleiner model (Renault Trafic, VW Transporter, ...) werken we gemiddeld 2 maand. 

Heb ik garantie op het werk dat jullie uitvoeren?

Absoluut, je hebt hebt recht op de wettelijke 2 jaar garantie. Dit geldt voor de toestellen en de werken die wij uitgevoerd hebben.

Kan ik een kennismakingsgesprek boeken voordat ik een busje heb gekocht?

Dat kan zeker. Veel van onze klanten boeken een kennismakingsgesprek voor ze hun busje aankopen. Op die manier kunnen we je advies geven over het voertuig dat je voor jouw plannen nodig hebt. Na dit eerste gesprek kunnen we je ook een richtprijs geven en weet je direct welk budget je moet voorzien voor een volledige ombouw Routegoesting-style.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

bottom of page